Friday, November 15, 2013

Onion Soup

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This has been such a looong week, I've been extremely busy with school, I'm already counting the days to finish with all of it, I just want to rest and have lots of free time to do the things I really want to do. In fact it's a little embarrassing, but I've been trying to post this delicious onion soup all week, yep, I tried to edit it every single day of the week and nothing.

A couple weeks ago I start dreaming about this soup, I thought it was perfect for these colder afternoons. This was my second attempt at making it, the first time it wasn't a success, the onions never caramelized, and apparently I forgot to add the flour at the right time, still had good flavor so I decided to try again with the same recipe. This time I followed the recipe to the letter, and before making it I tried to find what was the key to caramelize the onions, all pointed to use a large pot and let the onions caramelize for about 30 minutes, and it was exactly what I did. Everyone loved the soup, it tasted delicious, it gives you that warm sensation, so needed for this season, and makes the house smell amazing. It's also very  easy to make, it takes a little to cut all your ingredients, but everything else is just stir and wait. It's definitely a soup that you can't miss for these autumn days, if you try it, please let me know what you think, and even share some pictures, I'd love to see them!!

Esta si que ha sido una laaaarga semana, no he tenido ni un sólo momento libre y ya espero con ansia que acabe la escuela y poder descansar para tener tiempo libre para hacer las cosas que me gustan. De hecho me da un poco de pena aceptarlo, pero llevo toda la semana tratando de publicar esta deliciosa sopa de cebolla (así de ocupada he estado). 

Hace poco se me antojó muchisimo, y pensé que era perfecta para estas tardesitas un poco frías. Fue mi segunda vez haciendola, la primera no me salió muy bien que digamos, las cebollitas jamás se caramelizaron y al parecer olvidé hecharle la harina en el momento indicado, aún así tuvo buen sabor y por eso decidí intentar de nuevo con la misma receta. Esta vez seguí la receta al pie de la letra y traté de buscar cual era el punto clave para caramelizar las cebollitas, todo indicó que usar una olla con base amplia y dejarlas caramelizar por 30 min era lo mejor, y así lo hicé. Todos amaron la sopa, sabía deliciooooosa, te brinda ese calorsito taaan necesario en esta temporada  y hace que la casa  huela delicioso, además es muy sencilla, lleva un poco de tiempo la preparación pero lo demás es sólo esperar. Sin duda es una sopa que no puede faltar para estos días de otoño, si la hacen no olviden compartir sus comentarios o icluso fotografías, me encantaría verlas!!!


Raspberry Bloom: Onion Soup

Raspberry Bloom: Onion Soup

Raspberry Bloom: Onion Soup


Onion Soup
(Slightly adapted from Food Network, Tyler Florence's recipe)

Ingredients 
1 stick unsalted butter
1 pound yellow onions(or white), sliced
2 garlic cloves, chopped
2 bay leaves
2 fresh large thyme sprigs
1 cup red wine, about 1/2 bottle
3 heaping tablespoons all-purpose flour
2 quarts beef broth
salt and ground black pepper to taste
1 baguette, sliced
1/2 pound grated Gruyere, or Swiss cheese, or Manchego cheese.

Directions
1. Melt the stick of butter in a large pot over medium heat. Add the onions, garlic, bay leaves, thyme, and cook until the onions are very soft and caramelized, about 30 minutes, stirring once in awhile.

2. Add the wine, bring to a boil, reduce the heat and simmer until the wine has evaporated and the onions are dry, about 5 minutes.

3. Discard the bay leaves and thyme sprigs. Dust the onions with the flour and give them a stir. Turn the heat down to medium low so the flour doesn't burn, and cook for 10 minutes to cook out the raw flour taste.

4. Now add the beef broth, bring the soup back to a simmer, and cook for 10 minutes. Season, to taste, with salt and pepper.

5. When you're ready to eat, preheat the broiler. Arrange the baguette slices on a baking sheet in a single layer. Sprinkle the slices with the cheese and broil until bubbly and golden brown, 3 to 5 minutes.

6. Ladle the soup in bowls and float several of the cheese croutons on top. Enjoy your soup!!

Alternative method: Ladle the soup into bowls(appropriate for oven), top each with 2 slices of bread and top with cheese. Put the bowls into the oven to toast the bread and melt the cheese, 3 to 5 minutes.

Sopa de Cebolla
(Adaptada de Food Network, receta de Tyler Florence)

Ingredientes
1 barrita de mantequilla sin sal(90 gr) 
4 cebollas amarillas (o blancas), cortadas por la mitad y luejo en medias rodajas
2 dientes de ajo , picados
2 hojas de laurel
2 ramitas largas de tomillo fresco
Sal y pimienta al gusto
1 taza de vino tinto , aproximadamente 1/ 2 botella
3 cucharadas colmadas de harina 
2 litros de caldo de carne
1 baguette en rodajas
1/4 de queso rayado, puede ser Gruyere(de preferencia), suizo o manchego.

Instrucciones
1. Derretir la barra de mantequilla en una olla grande a fuego medio. Añadir la cebolla , el ajo, el laurel , el tomillo, y cocine hasta que la cebolla esté muy suave y caramelizada, unos 30 minutos, moviendo de vez en cuando.

2. Añadir el vino , llevar a ebullición , reduzca el fuego y cocine a fuego lento hasta que el vino se haya evaporado y las cebollas estén secas , unos 5 minutos. 

3. Deseche las hojas de laurel y las ramitas de tomillo, espolvorea la harina y mueva para incorporar. Baje el fuego a medio-bajo para que la harina no se queme , y cocine durante 10 minutos para cocinar el sabor de harina cruda. 

4. Ahora agregue el caldo de carne , llevar la sopa de nuevo a fuego lento y cocine por 10 minutos más. Sazonar al gusto con sal y pimienta.

5. Cuando esté listo para comer , precalentar el horno a 180 °C. Coloque las rebanadas de pan en una bandeja para hornear en una sola capa y espolvoree con el queso rayado, hornear hasta que haga burbujas y el queso este ligeramente dorado,  3 a 5 minutos.

6. Sirva la sopa en platos hondos y colocar las rebanadas con queso en la parte superior.

Método alternativo: Sirva la sopa en platos hondos que sean para hornear, cubre cada uno con 2 rebanadas de pan y cubrir con queso. Poner los platos en el horno para tostar el pan y fundir el queso, de 3 a 5 min.


Love,
Di



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