Thursday, December 5, 2013

Apple Cider Float

Raspberry Bloom: Apple Cider Float

Two years ago I discovered the existence of apple cider, and since then it has become a staple of the autumn season to me, we've use it in pancakes, doughnuts, and a few baked goods, but our favorite way to have some is in apple cider floats, there's something about vanilla ice cream that makes this out of this world. The flavors blend perfectly to make a tasty and cozy treat, that satisfy any sweet craving.

We use our homemade apple cider, that has lots of spices, and we absolutely loved it. This is so easy to make, has very few ingredients, you can serve it warm or cold (I must admit we like it better cold, it enhance the spiced flavor), and make as many servings as you want. I warn you, this is pretty addictive!!

Hace dos años descubrí la existencia de la sidra de manzana estilo americana, y desde entonces se ha convertido en un elemento básico de la temporada de otoño a mí. La hemos utilizado en hotcakes, donas y algunas cosillas horneadas, pero nuestra forma favorita de tomar un poco es en flotantes de sidra de manzana, hay algo acerca del helado de vainilla que lo hacen  fuera de este mundo. Los sabores se mezclan perfectamente para hacer una bebida sabrosa y acogedora, que satisface cualquier antojo dulce.

Utilizamos nuestra sidra de manzana hecha en casa, que tiene muchas especias, y nos encantó. Esto es tan fácil de hacer, tiene muy pocos ingredientes, se puede servir caliente o frío (debo admitir que nos gusta más frío, realza el sabor de las especias), y hacer tantas porciones como quieras. Te lo advierto, esto es bastante adictivo!

Apple cider float 
Adapted from Every day with Rachael Ray. Serves one.

Ingredients
1 cup homemade apple cider
1 cup vanilla ice cream
Caramel sauce, to taste
a pinch of ground nutmeg

Instructions

Warm: 
1. In small saucepan, heat up the cider, as warm as you want.

2. Pour cider into one float glass, mug or jar. Top with ice cream, caramel sauce and a pinch of nutmeg.

3. Serve with spoon.

Cold:
1. Pour chilled apple cider into one float glass, mug or jar. Top with ice cream, caramel sauce and a pinch of nutmeg.

2. Serve cold!

Flotante de Sidra de Manzana
Adaptada de Every day with Rachael Ray. Sirve uno.

Ingredientes
1 taza de  sidra de manzana casera
1 taza de helado de vainilla
salsa de caramelo, al gusto
una pizca de nuez moscada molida

Instrucciones

caliente:
1. En una cacerola pequeña, calienta un poco la sidra.

2. Vierta la sidra en un vaso de vidrio alto, una taza o un tarro. Cubre con helado, salsa de caramelo y una pizca de nuez moscada.

3. Sirva con cuchara.

frío:
1. Vierta la sidra de manzana fría en un vaso de vidrio alto, una taza o un tarro. Cubre con helado, salsa de caramelo y una pizca de nuez moscada.

2. Servir frío!

The easiest, and yummiest thing ever!!/ La cosa más fácil y deliciosa del mundo!!


Love,
Di

3 comments:

  1. I have loved apple cider all my life. One of my daughters prefers that to hot coco. We never thought of a float. Genius!!! I would like your home made recipe. She would have a blast makeing some herself.
    Kudos,
    Hunny

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Hunny!! yeah, it's very easy to make, and smells and tastes amazing. I hope you enjoy it!!

      Thanks for stopping by. Have a great weekend!!

      xo, Diana

      Delete
  2. Me encnata la sidra de manzana, Diana! Tu receta me parece perfecta! Es fácil de hacer, el resultado es delicioso, en fin, tomo nota!
    Un besito y feliz semana

    ReplyDelete

Thanks for stopping by!!

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